Πράσινη και έξυπνη ναυτιλία, το στοίχημα του Ηνωμένου Βασιλείου

Πράσινη και έξυπνη ναυτιλία, το στοίχημα του Ηνωμένου Βασιλείου

176
Πράσινη και έξυπνη ναυτιλία, το στοίχημα του Ηνωμένου Βασιλείου

H βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου έναν διαγωνισμό £20 εκατ., στον οποίο βρετανικοί οργανισμοί θα μπορούν να συμμετάσχουν με στόχο την ολοκλήρωση projects για μια πράσινη και ψηφιακή ναυτιλία.

Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη ναυπήγηση φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων και την ανάπτυξη λιμενικών υποδομών οι οποίες θα υποστηρίξουν το στοίχημα του Λονδίνου για μια μηδενικών εκπομπών ναυτιλία. Άλλωστε, το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει το συνέδριο COP26 climate change τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει επιστήμονες και ακαδημαϊκούς να συνεργαστούν με την ευρύτερη εγχώρια ναυτιλιακή βιομηχανία (λιμάνια, ναυπηγεία, κ.λπ.) για την υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό.

Ο Grant Shapps, υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε: «Φέρνουμε την επανάσταση στη ναυτιλιακή τεχνολογία και από τα ηλεκτρικά πλοία έως τα λιμάνια υδρογόνου θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο πλέει η χώρα για πάντα».

Ο Βρετανός υπουργός Ναυτιλίας Robert Courts, από την πλευρά του, τόνισε: «Είναι ένα σημείο καμπής για τον ναυτιλιακό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις τεχνολογίες του μέλλοντος, μόνο προστατεύοντας το περιβάλλον μας και οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.