ΙΜΟ για αλλαγές πληρωμάτων: Μακριά το τέλος της κρίσης, σημαντικές οι προκλήσεις

ΙΜΟ για αλλαγές πληρωμάτων: Μακριά το τέλος της κρίσης, σημαντικές οι προκλήσεις

678
ΙΜΟ για αλλαγές πληρωμάτων: Μακριά το τέλος της κρίσης, σημαντικές οι προκλήσεις

H κρίση των αλλαγών πληρωμάτων, απόρροια των περιορισμών λόγω της πανδημίας, συνεχίζει να επιφέρει σημαντικές προκλήσεις, παρά την κάποια βελτίωση της κατάστασης, σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο αριθμός των ναυτικών που έπρεπε να επαναπατριστούν μετά το πέρας των συμβάσεών τους έχει μειωθεί από τις 400.000 τον Σεπτέμβριο του 2020 στις 200.000 τον Μάρτιο του 2021. Αντίστοιχα, άλλοι 200.000 ναυτικοί αναμένουν να μπαρκάρουν στα πλοία. Βέβαια, όπως σημειώνεται, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί και όσο δεν επιλύεται το ζήτημα, προκύπτουν σημαντικές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα οι εμβολιασμοί.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη οι ναυτικοί να αναγνωριστούν ως key workers, για να διασφαλιστεί η προτεραιότητά τους στον εμβολιασμό και η πρόσβαση στην ασφαλή μετακίνηση», ήταν τα λόγια του κ. Lim.

Tην ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ΙΜΟ ευχαρίστησε τους ναυτικούς για το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αδιάκοπη ροή αγαθών. Τέλος ανέφερε ότι ο ΙΜΟ θα συνεργαστεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την κάλυψη των αναγκών των ναυτικών και προκειμένου η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα να παρουσιαστεί καλύτερα προετοιμασμένη στο μέλλον.

Φωτό: Valda Kalnina/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.