Hapag-Lloyd: Συνεργασία με τη Logimatic για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στόλου της

Hapag-Lloyd: Συνεργασία με τη Logimatic για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στόλου της

116
Hapag-Lloyd: Συνεργασία με τη Logimatic για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στόλου της

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρεία τεχνολογίας Logimatic συμφώνησε με την γερμανική εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος τεχνικής διαχείρισης του στόλου της στο Αμβούργο και το Ντουμπάι.

Ο Jan Rüsch, Business Project Manager της Hapag-Lloyd, δήλωσε: “Με μια ομαλή μετάβαση σε ένα ενοποιημένο λογισμικό διαχείρισης στόλου, αναμένουμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα και να μειώσουμε τα κόστη μας. Προσπαθούμε να επιτύχουμε υψηλότερο βαθμό διαφάνειας, βέλτιστες διαδικασίες έγκρισης και γρήγορη διαδικασία σύναψης συμβάσεων”.

Και συνεχίζοντας η Logimatic: Στην απόφαση της Hapag-Lloyd να επενδύσει σε μια σύγχρονη, IoT πλατφόρμα λογισμικού όπως η SERTICA, τόσο για τα κεντρικά γραφεία όσο και για τον στόλο της, σημαντικό ρόλο έπαιξε στο ότι πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο το πλήρωμα θα ήταν ήταν εύκολο να το χρησιμοποιήσει.

“Επιλέξαμε ένα φιλικό προς το χρήστη και ευέλικτο σύστημα με καλές δυνατότητες υποβολής αναφορών (reporting)”, είπε χαρακτηριστικά ο Rüsch. Και συνεχίζοντας: “Ωστόσο, η επένδυσή μας είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από την απόκτηση απλώς ενός νέου λογισμικού, καθώς σχεδιάζουμε να βελτιστοποιήσουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε την υποστήριξη ενός συνεργάτη που διαθέτει την απαραίτητη γνώση γύρω από τη ναυτιλία και τη θάλασσα και αυτός ο συνεργάτης είναι η Logimatic”.

Παρά την παγκόσμια πανδημία, η όλη διαδικασία πραγματοποιείται και εφαρμόζεται με ασφαλή τρόπο μέσω διαδικτυακών παρουσιάσεων, αλλά και με workshops, σενάρια δοκιμών, και διαπραγματεύσεις συμβολαίων.

Ο Ηans Chr. Jensen, Eπικεφαλής Πωλήσεων της Logimatic, σχολίασε επίσης: “Το γεγονός ότι όλοι δουλεύουμε από το σπίτι δεν ήταν πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Η Hapag-Lloyd είναι μια υπεύθυνη και σύγχρονη ναυτιλιακή εταιρεία που καταφέρνει να συνεχίζει τις καθημερινές της δραστηριότητες παρά τους όποιους περιορισμούς. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη πως αυτή θα είναι μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία”.

Ο Rolf Habben Jansen, CEO της Ηapag Lloyd δήλωσε πρόσφατα πως αναμένει ότι η ψηφιοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα συνεχιστεί καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να επηρεάζει το εμπόριο και τις επιχειρήσεις.

Η Logimatic εκπροσωπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο από την εταιρεία Franman.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.