Η Wärtsilä επενδύει στα scrubbers

Η Wärtsilä επενδύει στα scrubbers

226
Η Wärtsilä επενδύει στα scrubbers

Σύμφωνα με τη Wärtsilä, τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων μπορεί στο μέλλον να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν άμεσα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) των πλοίων, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και επιτρέπει στους κατασκευαστές να σχεδιάζουν και να αναβαθμίζουν τα scrubbers ώστε να μπορούν να παγιδεύουν το διοξείδιο του άνθρακα από τα καυσαέρια.

Ο Όμιλος Wärtsilä έχει επενδύσει αρκετά τα τελευταία χρόνια στην έρευνα και στην ανάπτυξη τεχνολογιών δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS), αναζητώντας τρόπους εφαρμογής αυτών στον ναυτιλιακό κλάδο. Τα αρχικά ευρήματα των ερευνών δείχνουν ότι η χρήση τεχνολογιών CCS στα πλοία είναι ένα τεχνικά βιώσιμο εγχείρημα και γι’ αυτόν τον λόγο η Wärtsilä αποφάσισε να εγκαταστήσει έναν πιλοτικό σταθμό ισχύος 1 MW στο Moss της Νορβηγίας, προκειμένου να δοκιμάσει εκεί τις τεχνολογίες CCS σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας.

Η χρήση τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα σε scrubbers αποτελεί μια λύση η οποία μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου, μαζί με τα εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα και τις τεχνολογίες βελτιστοποίησης απόδοσης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μία μόνο λύση για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, ο κλάδος πρέπει να αναζητά συνεχώς νέες καινοτομίες σε διαφορετικούς τομείς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.