Seanergy Maritime Holdings: Ανάπτυξη του στόλου με δύο επιπλέον Capesizes

Seanergy Maritime Holdings: Ανάπτυξη του στόλου με δύο επιπλέον Capesizes

600
Seanergy Maritime Holdings: Ανάπτυξη του στόλου με δύο επιπλέον Capesizes

H Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε την Πέμπτη 18 Μαρτίου νέα συμφωνία εξαγοράς δύο Capesizes. Mε τις προσθήκες αυτές, ο στόλος της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας θα αριθμεί 14 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 2,5 εκατ. dwt.

To πρώτο πλοίο χτίστηκε το 2013 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, έχει μεταφορική ικανότητα 176.000 dwt και θα μετονομαστεί σε «M/V Flagship». Το πλοίο θα ενταχθεί στον στόλο της Seanergy έως τα τέλη του ερχόμενου Απριλίου. Το δεύτερο πλοίο, επίσης χτισμένο στην Ιαπωνία το 2010, διαθέτει μεταφορική ικανότητα 182.000 dwt και θα μετονομαστεί σε «M/V Patriotship». Η Seanergy θα παραλάβει το εν λόγω πλοίο έως τα τέλη Μαΐου του 2021, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τόσο το special survey όσο και η εγκατάσταση συστημάτων θαλάσσιου έρματος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τους υφιστάμενους ιδιοκτήτες, όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή της η Seanergy.

H αξία της συναλλαγής, για την οποία η Seanergy θα χρησιμοποιήσει ίδια κεφάλαια, ανέρχεται στα $55 εκατ.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, ανέφερε: «Μετά την παράδοση των δύο πλοίων και την απόκτηση ενός ακόμα πλοίου που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, η μεταφορική ικανότητα του στόλου μας αυξάνεται κατά 28% από τις αρχές του έτους».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Baltic Capesize Index για το τρέχον τρίμηνο είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις αντίστοιχες περιόδους των τελευταίων χρόνων, ενώ τα FFAs για τα Capesizes για το δεύτερο εξάμηνο του έτους τελούν υπό διαπραγμάτευση στα $23.000/ημέρα.

Ο κ. Τσαντάνης ανέφερε, τέλος, ότι η άμεση παράδοση των δύο πλοίων εν μέσω βελτιωμένης ναυλαγοράς αντιπροσωπεύει μια προστιθέμενη αξία για τη Seanergy.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.