Η ΖΙΜ επενδύει στην τεχνολογία blockchain για την προώθηση της ηλεκτρονικής φορτωτικής

Η ΖΙΜ επενδύει στην τεχνολογία blockchain για την προώθηση της ηλεκτρονικής φορτωτικής

236
Η ΖΙΜ επενδύει στην τεχνολογία blockchain για την προώθηση της ηλεκτρονικής φορτωτικής

Η εταιρεία τακτικών γραμμών ZIM Integrated Shipping Services Ltd. (ZIM) και ο Marius Nacht, ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες και επενδυτές του Ισραήλ, ανακοίνωσαν προ ολίγων ημερών την από κοινού επένδυσή τους στην εταιρεία τεχνολογίας WAVE BL, η οποία αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό δίκτυο blockchain που υποστηρίζει το άυλο εμπόριο (χωρίς τη χρήση έντυπων εγγράφων) στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Οι δύο επενδυτές θα χρηματοδοτήσουν την WAVE BL με $8 εκατ., προκειμένου να επιταχυνθεί η παγκόσμια εφαρμογή της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει. Η ZIM εισήγαγε πρώτη, σε πιλοτικό επίπεδο, στη ναυτιλιακή βιομηχανία την ηλεκτρονική φορτωτική (e-Bill of Lading) το 2017, αξιοποιώντας την πλατφόρμα της WAVE BL, και έκτοτε έχει επεκτείνει ευρέως τη χρήση της. Επί του παρόντος, η ηλεκτρονική φορτωτική προσφέρεται στους πελάτες της ZIM σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ψηφιοποίηση των φορτωτικών φέρνει την επανάσταση στα έγγραφα θαλάσσιας μεταφοράς, μειώνοντας ριζικά τον χρόνο, την πολυπλοκότητα, τα λάθη και τα κόστη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το σημαντικότερο όλων, βέβαια, είναι ότι η ηλεκτρονική φορτωτική είναι πολύ πιο βιώσιμη από την παραδοσιακή έντυπη μορφή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της WAVE BL αποτελεί μια πρωτοποριακή τεχνολογία η οποία, όντας ευθυγραμμισμένη με διεθνείς κανόνες και πρότυπα, προσφέρει μια μοναδική αποκεντρωμένη υπηρεσία ψηφιοποιημένων εγγράφων, που καταργούν τη χρήση των έντυπων εγγράφων και αλλάζουν ριζικά τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.