Σε υψηλά 10ετίας η ναυλαγορά των Panamax Bulk Carriers

Σε υψηλά 10ετίας η ναυλαγορά των Panamax Bulk Carriers

971
Σε υψηλά 10ετίας η ναυλαγορά των Panamax Bulk Carriers

O ΒDI, ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου, σκαρφάλωσε χθες Τετάρτη 17 Μαρτίου σε υψηλά 1,5 έτους οδηγούμενος από την αύξηση των ναύλων των Panamaxes σε υψηλά δεκαετίας.

Ειδικότερα, ο BDI, για τον υπολογισμού του οποίου λαμβάνονται υπόψη οι ναύλοι των Capesizes, panamaxes και supramaxes, αυξήθηκε κατά 88 μονάδες (ή 4,4%) στις 2.105, ο υψηλότερος αριθμός από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο επιμέρους δείκτης για τα Panamaxes ενισχύθηκε κατά 211 μονάδες (8,9%) στις 2.583 μονάδες. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή του δείκτη από τον Σεπτέμβριο του 2010.  Οι δε ημερήσιοι ναύλοι για τον συγκεκριμένο τύπο πλοίου ανήλθαν στα $23.245.

Ο κ. Peter Sand, ναυτιλιακός αναλυτής της BIMCO κάνει λόγο για «την τέλεια καταιγίδα» για την αγορά ξηρού φορτίου και σημειώνει ότι πολλά φορτία σιτηρών από τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ κατευθύνονται προς την Κίνα και ελάχιστα Panamaxes είναι διαθέσιμα προς ναύλωση.

Ο δείκτης για τα Capesizes ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 2.162 μονάδες.

Φωτό: Mohammed Hijaz/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.