Βραζιλία: Με το… αριστερό η εξαγωγική περίοδος σόγιας

Βραζιλία: Με το… αριστερό η εξαγωγική περίοδος σόγιας

113
Βραζιλία: Με το… αριστερό η εξαγωγική περίοδος σόγιας

Με τον πρώτο μήνα της νέας εμπορικής περιόδου (2021/2022) σόγιας στη Βραζιλία να έχει ολοκληρωθεί, η BIMCO σε ανάλυσή της εξηγεί ότι η αρχή για τις εξαγωγές είναι απογοητευτική, ωστόσο το σκηνικό θα διαφοροποιηθεί τους επόμενους μήνες. Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και τον αντίκτυπο στην παραγωγή, οι βραζιλιάνικες εξαγωγές σόγιας εκτιμάται ότι θα έχουν ανοδική πορεία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

«Η ΒIMCO δεν αναμένει οι βραζιλιάνικες εξαγωγές σόγιας το 2021 να αγγίξουν τα επίπεδα του 2020, καθώς τα αποθέματα εξαντλήθηκαν πέρυσι από τους Κινέζους αγοραστές», σημειώνει ο Peter Sand, επικεφαλής ναυτιλιακός αναλυτής της BIMCO.

Κατά τον πρώτο μήνα της νέας εξαγωγικής περιόδου, τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές σόγιας από τη χώρα της Νότιας Αμερικής άγγιξαν τους 2,9 εκατ. τόνους, καταγράφοντας πτώση 40,1% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, όταν αυτές άγγιζαν τους 4,8 εκατ. τόνους.

Με την εκτροφή των χοίρων στην Κίνα να επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα, η κινεζική ζήτηση για σόγια θα είναι ισχυρή φέτος, παρά το γεγονός ότι οι υψηλές εισαγωγές του 2020 μεταφράζονται σε αυξημένα αποθέματα. Κατά την BIMCO, το εμπόριο σόγιας το 2021 θα καθοριστεί εν πολλοίς από το κατά πόσο η Κίνα θα περιοριστεί στις περσινές εισαγωγές, άρα και στα αποθέματά της, ή αν θα προβεί σε υψηλές αγορές από τις διεθνείς αγορές και φέτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.