Νέο ρεκόρ στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων για την MSC

Νέο ρεκόρ στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων για την MSC

180
Νέο ρεκόρ στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων για την MSC

Η εταιρεία τακτικών γραμμών MSC, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι εντός του 2020 μετέφερε με τα πλοία της πάνω από 1,9 εκατ. εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία (reefer containers), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1,8 εκατ. που είχε καταγράψει το 2019.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το 2020 αποτέλεσε για την εταιρεία μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά στον τομέα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς για κατεψυγμένα προϊόντα, παρά την έξαρση της πανδημίας του Covid-19, η οποία δυσχέρανε την απρόσκοπτη μεταφορά βασικών τροφίμων και φαρμάκων. Για τον λόγο αυτόν, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες μεταφοράς κατεψυγμένων φορτίων σε υπάρχοντες και νέους προορισμούς ανά τον κόσμο, η MSC επέκτεινε τον στόλο των εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων που διαθέτει, προσθέτοντας 15.000 ακόμα μονάδες μέσα στο 2020.

Επιπροσθέτως, σημαντική εξέλιξη στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων αποτέλεσε η παραλαβή των πλοίων κλάσης Gülsün από την MSC, τα οποία, χάρη στον βελτιωμένο σχεδιασμό και το μεγαλύτερο μέγεθός τους, δύνανται να μεταφέρουν 2.000 περισσότερα εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία σε σχέση με τα πλοία της προηγούμενης γενιάς. Αυτή η αύξηση της χωρητικότητας για τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια στα πλοία της εταιρείας βοήθησε στην εξυπηρέτηση της αυξημένης εμπορικής δραστηριότητας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, ενισχύοντας το εμπόριο τροφίμων, ποτών, φαρμακευτικών ειδών καθώς και άλλων κατεψυγμένων προϊόντων.

Τέλος, καθώς η αγορά των υπηρεσιών μεταφοράς κατεψυγμένων φορτίων αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, η MSC, με τον στόλο των 560 πλοίων που διαθέτει και ως καθιερωμένος πλέον ηγέτης στην εν λόγω αγορά σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο, δηλώνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έτοιμη να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες των πελατών της και να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορές κατεψυγμένων φορτίων.

Φωτό: www.msc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.