Ινδία: Επενδύσεις $82 δισ. για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών

Ινδία: Επενδύσεις $82 δισ. για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών

116
Ινδία: Επενδύσεις $82 δισ. για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών

Κατά την ομιλία του στο Μaritime India Summit, σύμφωνα με το Ιndian Express, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, αποκάλυψε πως η Ινδία προτίθεται να επενδύσει $82 δισ. σε λιμενικά έργα έως το 2035, να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τον ναυτιλιακό κλάδο, να αναπτύξει τις πλωτές οδούς και να ενισχύει τον θεματικό τουρισμό στο πλαίσιο της ανάπτυξης της χώρας, κινητήριος μοχλός της οποίας θα είναι η λιμενική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, πάνω από 574 έργα κόστους $82 δισ. (6 εκατ. ρουπίες Ινδίας) έχουν σχεδιαστεί να υλοποιηθούν μεταξύ 2015 και 2035, στο πλαίσιο του προγράμματος Sagarmala. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μόντι, επιδιώκει να αναπτύξει 23 πλωτές οδούς έως το 2030.

Παράλληλα, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός της Ινδίας αναφέρθηκε στην εν εξελίξει διαδικασία εγκατάστασης ηλιακών και αιολικών συστημάτων ενέργειας σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, ενώ δήλωσε πως στόχος είναι η αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε πάνω από το 60% επί του συνόλου της παραγόμενης ενέργειας σε τρεις φάσεις σε όλα τα ινδικά λιμάνια έως το 2030. Επίσης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των ινδικών λιμένων, οι οποίοι έχουν μειώσει τους χρόνους αναμονής για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα φορτία, τονίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησής του για την περαιτέρω μεγέθυνση του ναυτιλιακού κλάδου και την ανάδειξη της χώρας σε ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως, στους τομείς της γαλάζιας οικονομίας.

Αντίστοιχα, επίσης στο Maritime India Summit, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, o υπουργός Δημοσίων Λιμένων και Ναυτιλίας της χώρας, κ. Mandaviya, δήλωσε πως η Ινδία φιλοδοξεί να αυξήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά ανακύκλωσης πλοίων από το 30% που είναι σήμερα στο 50%, μετά και την έγκριση του σχετικού νόμου. Και αυτός από την πλευρά του τόνισε τη σημασία ενίσχυσης του ναυτιλιακού κλάδου μέσα από την προώθηση επενδύσεων, ούτως ώστε να καταστεί βασικός πυλώνας των μεταφορών και της προώθησης του εμπορίου.

Φωτό: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.