Το πρώτο παγκοσμίως ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο με κινητήρες διπλού καυσίμου

Το πρώτο παγκοσμίως ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο με κινητήρες διπλού καυσίμου

939
Το πρώτο παγκοσμίως ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο με κινητήρες διπλού καυσίμου

Στο πλαίσιο της επέκτασης του στόλου της, η ισπανική Baleària ανακοίνωσε πως βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ενός πρωτοποριακού ταχύπλοου επιβατηγού πλοίου, η ναυπήγηση του οποίου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Το «Eleanor Roosevelt», όπως ονομάζεται το πλοίο, αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο το οποίο διαθέτει κινητήρες διπλού καυσίμου που καταναλώνουν φυσικό αέριο. Επιπλέον, το πλοίο φέρει «έξυπνες» τεχνολογίες και χρησιμοποιεί τα Big Data για την παρακολούθηση της απόδοσης και των εκπομπών του σε πραγματικό χρόνο.

Το μήκους 123 μ. και χωρητικότητας 1.200 επιβατών πλοίο ενσωματώνει και άλλες καινοτομίες, όπως σχεδιαστικές βελτιώσεις που επικεντρώνονται στον διαχωρισμό των θέσεων των επιβατών και στη δημιουργία ευρύχωρων χώρων, καθώς και ένα πρωτοποριακό σύστημα σταθεροποίησης του πλοίου, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες. Τέλος, ο σχεδιασμός της υπερκατασκευής του πλοίου και η εγκατάσταση υψηλής ποιότητας μόνωσης εξασφαλίζουν σημαντική μείωση των δονήσεων και του θορύβου.

Οι κινητήρες, το σύστημα πρόωσης και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και χρήσης του φυσικού αερίου κατασκευάστηκαν από τη φινλανδική Wärtsilä, ενώ το πλοίο είναι ταξινομημένο στον νηογνώμονα Bureau Veritas.

Φωτό: www.balearia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.