Eagle Bulk: Σταθεροποιητική εικόνα το 2020

Eagle Bulk: Σταθεροποιητική εικόνα το 2020

72
Eagle Bulk: Σταθεροποιητική εικόνα το 2020

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η Eagle Bulk το 2020, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται στόλο Supramax και Ultramax ξηρού φορτίου.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε $75,2 εκατ. το τελευταίο τρίμηνο του έτους ($71,5 εκατ. το τελευταίο τέταρτο του 2019), ενώ στο σύνολο του 2020 ο κύκλος εργασιών έφτασε τα $275,1 εκατ. ($292,4 εκατ. το 2019). Η εταιρεία εμφάνισε ζημίες $35,1 εκατ., αυξημένες σε σχέση με το 2019 ($21,7 εκατ.). Η ρευστότητα της Eagle ανέρχεται σε $88,8 εκατ.

Το time charter equivalent για το σύνολο του έτους έφτασε τα $9.710/ημέρα, ενώ το fleet utilization άγγιξε το 99,2%.

O Gary Vogel, διευθύνων σύμβουλος της Eagle Bulk, σχολίασε: «Πίσω από ένα βελτιωμένο μακροοικονομικό τοπίο και τις θετικές προοπτικές της αγοράς ξηρού φορτίου, αποκτήσαμε συνολικά επτά πλοία τους τελευταίους μήνες, διαχειριζόμενοι στόλο 52 πλοίων, το υψηλότερο στην ιστορία της Eagle. Έχουμε αγοράσει 27 πλοία και πουλήσαμε 19 από τότε που ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία ανανέωσης και ανάπτυξης του στόλου μας. Το αποτέλεσμα είναι ένας στόλος με σημαντικά αυξημένα κέρδη, καθώς και χαμηλότερες εκπομπές αερίων. Είναι σημαντικό ότι 45 από τα πλοία μας, ή το 87% του στόλου μας, είναι εξοπλισμένα με scrubbers […].

»Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να επιστρέφει στο διαδίκτυο και εφαρμόζονται μέτρα τόνωσης, η ζήτηση για προϊόντα ξηρού φορτίου αυξήθηκε αναλόγως. Η αγορά εμπορευμάτων αντικατοπτρίζει αυτή την τάση και ο δείκτης Baltic Supramax διαπραγματεύεται επί του παρόντος σε υψηλά 10 ετών. Ενώ οι κίνδυνοι παραμένουν για την παγκόσμια ανάκαμψη, πιστεύουμε ότι η θετική τάση ανάπτυξης θα συνεχιστεί, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ζήτησης για προϊόντα ξηρού φορτίου. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα ιστορικά χαμηλό βιβλίο παραγγελιών, υποστηρίζει την αισιοδοξία μας τόσο στους ναύλους όσο και στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.