H MOL ενισχύει την επένδυσή της σε συστήματα ανταλλαγής δεδομένων πλοίων

H MOL ενισχύει την επένδυσή της σε συστήματα ανταλλαγής δεδομένων πλοίων

107
H MOL ενισχύει την επένδυσή της σε συστήματα ανταλλαγής δεδομένων πλοίων

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines Ltd. (MOL) προέβη σε συμφωνία με τη Ship Data Center Co. Ltd. (ShipDC), η οποία αφορά τη χρήση της IoT πλατφόρμας ανταλλαγής δεδομένων IoS Open (IoS-OP) της ShipDC σε περισσότερα από 180 πλοία της MOL. Η πλατφόρμα IoS Open επιτρέπει την ανταλλαγή λειτουργικών δεδομένων πλοίων ανάμεσα σε διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, όπως ναυπηγεία, κατασκευαστές εξοπλισμού και παρόχους υπηρεσιών, χωρίς να διακυβεύονται τα κέρδη των παρόχων των δεδομένων.

H MOL χρησιμοποιούσε έως σήμερα την εν λόγω πλατφόρμα σε ορισμένα από τα πλοία της και η απόφαση επέκτασης της χρήσης της σε περίπου 180 πλοία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Fleet Optimal Control Unified System (FOCUS) Project» που υλοποιεί η εταιρεία. Το πρόγραμμα FOCUS έχει ως στόχο την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται από τα πλοία, προκειμένου να αναπτυχθούν εφαρμογές που ενισχύουν την ασφάλεια και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη απόφαση της MOL πρόκειται να αυξήσει σημαντικά τον όγκο των δεδομένων που θα εισέρχονται στην πλατφόρμα IoS-OP, επιτρέποντας έτσι στα ενδιαφερόμενα μέρη να χρησιμοποιούν τα εν λόγω δεδομένα προκειμένου να αυξήσουν την εταιρική τους αξία μέσω της ενίσχυσης της ασφάλειας και της οικονομικής αποδοτικότητας, της υιοθέτησης περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και της δημιουργίας νέων καινοτομιών στον ναυτιλιακό κλάδο.

Φωτό: Focke Strangmann/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.