Cosco Shipping Ports: Μπαράζ εξαγορών σε τερματικά εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα

Cosco Shipping Ports: Μπαράζ εξαγορών σε τερματικά εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα

217
Cosco Shipping Ports: Μπαράζ εξαγορών σε τερματικά εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα

Μετά την επιτυχή εξαγορά του 20% των μετοχών στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων Red Sea Gateway Terminal Company (RSGTC) τον περασμένο μήνα, η Cosco Shipping Ports ανακοίνωσε στις 26 Φεβρουαρίου πως ήλθε σε συμφωνία με την Tianjin Port Holdings για την εξαγορά του 34,99% των μετοχών στο τερματικό Tianjin Container Terminal (TCT).

Έως και την ημερομηνία της ανακοίνωσης, η Cosco Shipping Ports (Tianjin) και η CSTD, αμφότερες θυγατρικές του ομίλου της Cosco, κατείχαν αθροιστικά το 16,01% των μετοχών του ΤCT. Ειδικότερα, μέχρι πρότινος, η Cosco Shipping Ports (Tianjin) κατείχε το 10,01%, ενώ η CSTD το 6% των μετοχών αντίστοιχα.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Cosco Shipping Ports (Tianjin) και η CSTD θα κατέχουν το 45% και το 6% των μετοχών του TCT, αυξάνοντας το συνολικό μερίδιο του ομίλου στο τερματικό στο 51%. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η εξαγορά, θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τις αρχές ανταγωνισμού της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤCT κατέχει στρατηγική γεωγραφική θέση στον οικονομικό κύκλο μεταξύ Πεκίνου-Tianjin-Hebei, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τερματικά στην περιοχή του Bohai Rim. Σε αυτό το πλαίσιο, η εν λόγω εξαγορά ευθυγραμμίζεται με τον στρατηγικό σχεδιασμό της Cosco, ενώ αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη συνέργεια του ομίλου με τη συμμαχία τακτικών γραμμών Ocean Αlliance καθώς και την ηγετική του θέση στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας.

Φωτό: Cosco Shipping Ports

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.