Ενισχύονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας

Ενισχύονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας

175
Ενισχύονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας

Ακόμα δύο εταίροι προστέθηκαν στη σύμπραξη των MISC Berhad (MISC), Lloyd’s Register (LR), Samsung Heavy Industries (SHI) και MAN Energy Solutions (MAN) για την από κοινού ανάπτυξη δεξαμενόπλοιων που χρησιμοποιούν αμμωνία ως καύσιμο. Πρόκειται για τη Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) και την Yara International ASA (Yara), οι οποίες με τη συμμετοχή τους σκοπεύουν να ενισχύσουν την προσπάθεια απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου.

Η σύμπραξη με την ονομασία «The Castor Initiative» πρόκειται να αξιοποιήσει την εμπειρία της MPA ως κόμβου ανεφοδιασμού καυσίμων αλλά και ως κράτους σημαίας, προκειμένου να συλλέξει χρήσιμες πληροφορίες πάνω σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια και τις διαδικασίες ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας, αλλά και να αποκτήσει πρόσβαση στις ερευνητικές δυνατότητες της Σιγκαπούρης.

Η προσθήκη των MPA και Yara σημαίνει ότι η εν λόγω συμμαχία, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2020, έχει πλέον πλήρη εκπροσώπηση από όλους τους κλάδους του ναυτιλιακού cluster. Η εμπειρία και η εξειδίκευση των μελών του «The Castor Initiative» αναμένεται να αποτελέσουν το κλειδί για την επιτυχία της εν λόγω πρωτοβουλίας, από τη σύλληψη έως την υλοποίηση του έργου.

Τα μέλη της σύμπραξης ελπίζουν πως, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θα ωθήσουν και άλλες εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της μείωσης των εκπομπών της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.