Ναυπηγείο στη Γερμανία εκπέμπει SOS

Ναυπηγείο στη Γερμανία εκπέμπει SOS

467
Ναυπηγείο στη Γερμανία εκπέμπει SOS

Η εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Genting Hong Kong εντείνει τις συνομιλίες της με τη γερμανική κυβέρνηση για ένα επιπρόσθετο πακέτο οικονομικής στήριξης $600 εκατ., προκειμένου ο ναυπηγικός όμιλος MV Werften να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το οικονομικό αυτό πακέτο θα συνεισφέρει στη συνέχιση ναυπηγικών projects κρουαζιερόπλοιων και στη διασφάλιση 3.000 θέσεων εργασίας.

Η πανδημία έπληξε σοβαρά την Genting Hong Kong, η οποία τον περασμένο Αύγουστο ανακοίνωσε ότι προσωρινά αναστέλλει όλες τις πληρωμές προς τους πιστωτές της. Στην προσπάθεια της Genting Hong Kong να κρατήσει ζωντανό τον ναυπηγικό όμιλο MV Werften, οι γερμανικές αρχές ενέκριναν δάνειο ύψους $227 εκατ. τον περασμένο Οκτώβριο. Νωρίτερα μέσα στον χρόνο, ένα επιπλέον δάνειο $65 εκατ. εγκρίθηκε προκειμένου ο ναυπηγικός βραχίονας της Genting Hong Kong να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ο υπουργός Οικονομικών της τοπικής κυβέρνησης Mecklenburg-Vorpommern ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση με στόχο την επανενεργοποίηση των ναυπηγείων της MV Werften μέσω της κατασκευής δύο κρουαζιερόπλοιων της Dream Cruises.

Φωτό: www.mv-werften.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.