Η επιτακτική ανάγκη προστασίας των ωκεανών

Η επιτακτική ανάγκη προστασίας των ωκεανών

48
Η επιτακτική ανάγκη προστασίας των ωκεανών

Η Αυστραλία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επιταχύνει τις προσπάθειές της για την προστασία των ωκεανών από τη ρύπανση, την υπεραλιεία και την κλιματική αλλαγή μέσω της συμμετοχής της στην πρωτοβουλία Global Ocean Alliance 30by30.

Στην εν λόγω πρωτοβουλία, της οποίας ηγείται το Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, ο Καναδάς και άλλες 35 χώρες. Στόχος είναι έως το 2030 το 30% των ωκεανών να χαρακτηριστούν marine protected areas (MPAs) για τη διασφάλιση της βιοποικιλότητας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, Sussan Ley, ανέφερε ότι οι ωκεανοί παρέχουν άνω του 50% του οξυγόνου που αναπνέουμε, ενώ αποτελούν πηγή εισοδήματος για δισεκατομμύρια ανθρώπους πάνω στη Γη. Η Αυστραλιανή υπουργός πρόσθεσε ότι, μέσω της διεθνούς συνεργασίας, μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για την προστασία των ωκεανών, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η παγκόσμια οικονομία αλλά και η υγεία των ανθρώπων.

Πρόσφατα, μάλιστα, η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύτηκε να διοχετεύσει $67 εκατ. για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.