Seanergy: Κεφαλαιακή ενίσχυση $75 εκατ. και δανειακή αναδιάρθρωση

Seanergy: Κεφαλαιακή ενίσχυση $75 εκατ. και δανειακή αναδιάρθρωση

225

Η Seanergy ανακοίνωσε τη σύναψη και την ολοκλήρωση συμφωνίας με ορισμένους μη συνδεδεμένους θεσμικούς επενδυτές που αφορά την αγορά νέων μετοχών που εξέδωσε η εταιρεία, από την οποία προέκυψαν καθαρά έσοδα σχεδόν $75 εκατ.

Η εταιρεία προέβη σε έκδοση 44.150.000 κοινών μετοχών, με τιμή αγοράς $1,70 ανά μετοχή.

Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων ύψους $179 εκατ., εκ των οποίων τα $117 εκατ. αφορούν δάνεια κατά προτεραιότητα και τα $62 εκατ. δάνεια μειωμένης εξασφάλισης. Με την κίνηση αυτή, οι υποχρεώσεις της εταιρείας για αποπληρωμή δόσεων μετατίθενται για το τελευταίο τέταρτο του 2022, ενώ πέτυχε και μείωση της επιτοκιακής επιβάρυνσης.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά ότι οι κινήσεις της Seanergy «θα στηρίξουν τους στρατηγικούς μας στόχους για ανάπτυξη του στόλου και συνεχιζόμενη απομόχλευση του ισολογισμού. Τα έσοδα αυτής της συναλλαγής θα ενισχύσουν περαιτέρω τη ρευστότητά μας, επιτρέποντάς μας να επιδιώξουμε πιθανές πρόσθετες εξαγορές, καθώς θεωρούμε ότι είναι ευνοϊκή η χρονική συγκυρία. Πιστεύουμε ότι η Seanergy βρίσκεται σε ισχυρή θέση για να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη δυναμική της αγοράς».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.