Σε «καραντίνα» πλοίο στην Ακτή Ελεφαντοστού

Σε «καραντίνα» πλοίο στην Ακτή Ελεφαντοστού

204
Σε «καραντίνα» πλοίο στην Ακτή Ελεφαντοστού

Ένα πλοίο που έδεσε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο κύριο λιμάνι της Ακτής Ελεφαντοστού, Abidjan, απομονώθηκε με το πλήρωμά του, καθώς εντοπίστηκαν εν πλω πολλά κρούσματα Covid-19.

To εν λόγω λιμάνι είναι μία από τις κυριότερες πύλες εξαγωγών κακάου, του οποίου η αφρικανική χώρα αποτελεί κορυφαίο παραγωγό. Επίσης, το συγκεκριμένο λιμάνι διαχειρίζεται εμπορεύματα τα οποία εισέρχονται και εξέρχονται από το Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Υπουργείο Υγείας της Ακτής Ελεφαντοστού, οι υγειονομικές αρχές της χώρας αξιολογούν την επιδημιολογική κατάσταση, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση εν πλω και να παρεμποδίσουν τον ιό να εξαπλωθεί εκτός του πλοίου.

Μετά από σχετικό αίτημα του Bloomberg, αξιωματούχοι του υπουργείου δεν θέλησαν να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των κρουσμάτων στο πλοίο καθώς επίσης και το από πού αυτό αναχώρησε πριν φτάσει στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.