Οι ΗΠΑ, οδηγός για τα LNG carriers;

Οι ΗΠΑ, οδηγός για τα LNG carriers;

125
Οι ΗΠΑ, οδηγός για τα LNG carriers;

Στη μηνιαία έκθεσή της Short-Term Energy Outlook (STEO) για τον Φεβρουάριο, η Energy Information Administration (ΕΙΑ) εκτιμά ότι οι αμερικανικές εξαγωγές LNG θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες φυσικού αερίου μέσω αγωγών το πρώτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και σε ετήσια βάση το 2022. Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ ξεπέρασαν αυτές του φυσικού αερίου τον Νοέμβριο του 2020 κατά 1,2 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση Natural Gas Monthly της ΕΙΑ.

Διαδοχικά ρεκόρ έσπασαν οι αμερικανικές εξαγωγές LNG τον Νοέμβριο του 2020, τον Δεκέμβριο του 2020 και τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα από τον Νοέμβριο οι έξι εγκαταστάσεις εξαγωγών LNG λειτούργησαν κοντά στα μέγιστα επίπεδα δυναμικότητάς τους, τονίζεται στην έκθεση. Τον Δεκέμβριο, το Corpus Christi εγκαινίασε την τρίτη και τελευταία μονάδα υγροποίησης, έξι μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. H αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών LNG μεταξύ Νοεμβρίου-Ιανουαρίου οδηγήθηκε από τις αυξημένες παγκόσμιες τιμές φυσικού αερίου και LNG, ιδιαίτερα στην Ασία, και τη μειωμένη προσφορά από πολλές μονάδες εξαγωγών ανά τον κόσμο.

Η ΕΙΑ εκτιμά ότι τον Φεβρουάριο οι εξαγωγές LNG θα αγγίξουν τα 9,7 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα, πριν υποχωρήσουν αργότερα μέσα στον χρόνο λόγω εποχικότητας. Συνολικά για το 2021 και το 2022 η ΕΙΑ αναμένει οι εν λόγω εξαγωγές να αγγίξουν τα 8,5 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα και τα 9,2 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα αντίστοιχα. Από την άλλη, μέσω αγωγών οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα φτάσουν στα 8,8 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα το 2021 και 8,9 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα το 2022.

Φωτό: Garry Chapple/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.