Αλλαγή σελίδας για τη ναυτιλία του Ιράν

Αλλαγή σελίδας για τη ναυτιλία του Ιράν

222
Αλλαγή σελίδας για τη ναυτιλία του Ιράν

Ο αναπληρωτής υπουργός Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης του Ιράν, Mohammad Rastad, ανακοίνωσε στα ιρανικά ΜΜΕ ότι η Τεχεράνη έχει ξεκινήσει τα προγράμματα για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του θαλάσσιου εξοπλισμού και των λιμενικών εγκαταστάσεων της χώρας. Στα προγράμματα της Τεχεράνης συμπεριλαμβάνονται βυθοκόροι, ρυμουλκά, πιλοτικά σκάφη και πλοία SAR, που εξυπηρετούν τους Οργανισμούς Λιμένων και την υπηρεσία ακτοφυλακής της χώρας.

Όσον αφορά την εκπαίδευση των χρηστών των νέων σκαφών που θα παραληφθούν και γενικότερα του προσωπικού, ο κ. Rastad πρόσθεσε ότι από το επόμενο έτος θα υπάρξουν αρκετές νέες πρωτοβουλίες για την επιμόρφωσή τους. Επιπρόσθετα, σε πρόσφατο τηλεοπτικό πρόγραμμα με έμφαση στα επιτεύγματα του Υπουργείου Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης, ο αρμόδιος υπουργός Mohammad Eslami τόνισε ότι υλοποιείται η ανάπτυξη λιμένων τρίτης γενιάς, με ευρείες και ποικίλες επενδύσεις, που αφορούν πλέον όλα τα λιμάνια της χώρας.

Στη νέα γενιά λιμένων, οι λιμενικές δραστηριότητες είναι κυρίως προσανατολισμένες στις εξαγωγές, ενώ ο υπουργός Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι στα βόρεια λιμάνια και στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή αποβαθρών Ro-Ro, οι οποίες θα τεθούν σε λειτουργία στο εγγύς μέλλον. Δρομολογώντας πλοία Ro-Ro, ο υπουργός υποστήριξε ότι το Ιράν θα έχει πλέον την ευκαιρία να εξάγει προϊόντα, ιδίως ευπαθή τρόφιμα, σε μικρότερο χρονικό διάστημα προς νέες σημαντικές αγορές της κεντρικής και βόρειας Ασίας.

Φωτό: Gerholdt/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.