Πετρέλαιο: Τα πλάνα του Κουβέιτ για τις προμήθειες στην Ασία

Πετρέλαιο: Τα πλάνα του Κουβέιτ για τις προμήθειες στην Ασία

84
Πετρέλαιο: Τα πλάνα του Κουβέιτ για τις προμήθειες στην Ασία

Η Kuwait Petroleum Corp. (KPC) βρίσκεται σε συζητήσεις με πελάτες της στην Ασία προκειμένου να μειώσει τη διάρκεια των συμφωνιών πώλησης πετρελαίου και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση νέου της διυλιστηρίου.

Σε συνάντηση που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της κρατικής πετρελαϊκής του Κουβέιτ με εκπροσώπους ινδικών διυλιστηρίων, τόνισαν ότι τα επόμενα συμβόλαια πετρελαίου με Ινδούς πελάτες θα ισχύουν από τον ερχόμενο Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο. Αρχικά τα συμβόλαια αυτά είχαν ισχύ έως τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου μεταξύ των μελών του OPEC θα επαναξιολογήσει την κατάσταση τον ερχόμενο Οκτώβριο και Νοέμβριο, πριν προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών πώλησης πετρελαίου για το α΄ τρίμηνο του 2022.

Η απόφαση της KPC έρχεται μετά την απόφαση του Ιράκ να μειώσει τις εξαγωγές προς την Ινδία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις ποσοστώσεις του OPEC.

Το νέο διυλιστήριο Al-Zour της KPC, παραγωγικής δυναμικότητας 615.000 βαρελιών/ημέρα, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του προς το τέλος του έτους, καθιστώντας το Κουβέιτ έναν από τους κορυφαίους τροφοδότες καυσίμων στην περιοχή. Ως εκ τούτου, η κρατική πετρελαϊκή του Κουβέιτ αναπροσαρμόζει τα πλάνα της, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της εν μέσω αυξημένης εγχώριας ζήτησης από το νέο έτος.

Φωτό: Stringer/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.