Honda: Σημαντική η έλλειψη chip στην αγορά

Honda: Σημαντική η έλλειψη chip στην αγορά

50
Honda: Σημαντική η έλλειψη chip στην αγορά

Η ιαπωνική Honda Motor Co. ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου κατά 100.000 οχήματα, λόγω της έλλειψης προσφοράς ημιαγωγών σε διεθνή κλίμακα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Τόκιο αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω τις προοπτικές πωλήσεών της για το έτος έως τον Μάρτιο του 2021 σε 4,5 εκατ. οχήματα.

«Η κρίση της προσφοράς τσιπ μειώθηκε σταδιακά πρόσφατα και δεν αναμένουμε καμία επίδραση το επόμενο οικονομικό έτος, που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Honda, Seiji Kuraishi, σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Όμως, όσον αφορά τις επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία από την παγκόσμια έλλειψη τσιπ, ο Kuraishi είπε ότι η παραγωγή ορισμένων από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Honda, όπως το συμπαγές αυτοκίνητο Fit στην Ιαπωνία και τα Civic και Accord στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάστηκε σοβαρά.

Τα καθαρά κέρδη της Honda για το οικονομικό έτος 2020 αναθεωρήθηκαν από την προηγούμενη εκτίμηση 390 δισ. γιεν (3,72 δισ. δολάρια) σε 465 δισ. γιεν (4,44 δισ. δολάρια).

Η ανοδική αναθεώρηση οφείλεται σε σταθερές πωλήσεις μοτοσικλετών στην Ινδία και στην Ινδονησία και σε πρωτοβουλίες μείωσης κόστους, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα καθαρά κέρδη της Honda, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα για τους εννέα μήνες έως τον Δεκέμβριο, στα 444,10 δισ. γιεν, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν 30,1%, στα 447 δισ. γιεν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.