Πάγος «απειλεί» το κανάλι του Χιούστον και πολλά διυλιστήρια

Πάγος «απειλεί» το κανάλι του Χιούστον και πολλά διυλιστήρια

226
Πάγος «απειλεί» το κανάλι του Χιούστον και πολλά διυλιστήρια

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ πλήττουν τον ενεργειακό κλάδο στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές εργασίες στο κανάλι του Χιούστον έχουν σταματήσει, ενώ και ένας σημαντικός αριθμός διυλιστηρίων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους στην πολιτεία με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου.

Πλοηγός, μέλος της Houston Pilots Association, σημειώνει στο Reuters ότι πολλοί τερματικοί έχουν κλείσει στο κανάλι, το οποίο συνδέει το μεγαλύτερο πετροχημικό λιμάνι των ΗΠΑ με τον Κόλπο του Μεξικού.

Περίπου δεκατρία πλοία αναμένουν να αποχωρήσουν, ενώ άλλα δεκαοκτώ αναμένουν να εισέλθουν στο Κανάλι του Χιούστον. Το γεγονός ότι πολλά διυλιστήρια του US Gulf Coast δεν λειτουργούν επί του παρόντος έχει εκτοξεύσει τις τιμές πετρελαίου σε υψηλά 13 μηνών.

Οι Valero Energy Corp., ExxonMobil Corp., Total SE και Motiva Enterprises έχουν αναστείλει τη λειτουργία μονάδων παραγωγής τους στο Τέξας. Αναλυτές της Rystad Energy αναφέρουν ότι ο συνδυασμός της αυξημένης ζήτησης και της αναστολής κάποιων αμερικανικών διυλιστηρίων ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω τις τιμές προϊόντων πετρελαίου.

Φωτό:  Kosti Keistinen/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.