Στο προσκήνιο οι επενδυτικές κινήσεις της PetroNeft

Στο προσκήνιο οι επενδυτικές κινήσεις της PetroNeft

42
Στο προσκήνιο οι επενδυτικές κινήσεις της PetroNeft

Η ρωσική εταιρεία εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου PetroNeft ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Belgrave Naftogas (πρώην Arawak Russia BV) για την απόκτηση 40% στην άδεια εκμετάλλευσης 67, που περιλαμβάνει δύο πεδία πετρελαίου, το Ledovoye και το Cheremshanskoye.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε $2,9 εκατ., τα οποία θα προέλθουν με την έκδοση 80.000.000 κοινών μετοχών της PetroNeft στην Belgrave Naftogas (που αντιπροσωπεύει μερίδιο 8,7%) με αξία $1,2 εκατ. και ανταλλαγή μετρητών ύψους $1,7 εκατ., που θα χρηματοδοτηθεί μέσω τριετούς δανείου από την Belgrave Naftogas προς την PetroNeft με επιτόκιο 8%.

Τα πετρελαϊκά αποθέματα των δύο πεδίων υπολογίζονται σε 14 εκατ. βαρέλια για το Ledovoye και 17,4 εκατ. βαρέλια για το Cheremshanskoye.

Ο David Sturt, CEO της PetroNeft, σχολίασε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την PetroNeft και αποτελεί ισχυρή απόδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης και κατανόησης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων μας. Η λειτουργική μας δραστηριότητα χαμηλού κόστους στην άδεια 67 έχει ήδη παραδώσει την πρώτη παραγωγή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το έργο που έχουμε κάνει θα παρέχει μια πλατφόρμα για σημαντική μελλοντική ανάπτυξη σε αυτή την άδεια».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.