DP World: Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2020

DP World: Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2020

42
DP World: Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2020

O παγκόσμιος διαχειριστής τερματικών Dubai Ports World (DPW), όπως μεταδίδει το Gulf Business, ανακοίνωσε ότι κατά το δ΄ τρίμηνο του 2020 διαχειρίστηκε αθροιστικά στα τερματικά που διαθέτει ανά τον κόσμο 19,1 εκατ. TEUs. Αντίστοιχα, συνολικά για το οικονομικό έτος 2020, ο ακαθάριστος όγκος διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων στα τερματικά της εταιρείας ανήλθε στα 71,2 εκατ. TEUs.

Ειδικότερα, σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2019, η DPW σημείωσε αύξηση στα διακινηθέντα εμπορευματοκιβώτια της τάξης του 7,6%, ενώ σε ετήσια βάση η συνολική διακίνηση παρέμεινε σταθερή σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Κατά το δ΄ τρίμηνο του 2020, η αύξηση του ακαθάριστου όγκου εμπορευματοκιβωτίων που σημειώθηκε οφείλεται κυρίως στην πολύ καλή απόδοση των τερματικών στην Ινδία (Μundra), στην Ευρώπη (London Gateway, Ρότερνταμ και Αμβέρσα), στην Αφρική (Sokhna – Αίγυπτος) και στην Αμερική (Santos ‒ Βραζιλία και Βανκούβερ – Καναδάς).

Η ναυαρχίδα του ομίλου, ο λιμένας του Jabel Ali, είδε τα φορτία του να σταθεροποιούνται κατά το δ΄ τρίμηνο του 2020 (3,4 εκατ. TEUs), καταγράφοντας αύξηση 0,3% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2019.

Συνολικά, το θετικό κλείσιμο της χρονιάς επέτρεψε στην εταιρεία να φτάσει τα επίπεδα διακίνησης του 2019, γεγονός το οποίο αποτελεί ευνοϊκή εξέλιξη, δεδομένου ότι για το 2020 ο κλάδος εκτιμάται ότι θα σημειώσει πτώση της τάξης του 2,1%. Σε αυτό το πλαίσιο, η αύξηση των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων σε όλες τις περιοχές κατά το δ΄ τρίμηνο ήταν ενθαρρυντική, με την Ινδία να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την επιτευχθείσα αύξηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της DPW, Sultan Ahmed bin Sulayem, η εταιρεία θα συνεχίσει μελλοντικά να προβαίνει επιλεκτικά σε επενδύσεις που προσδίδουν σημαντική αξία στον όμιλο, όπως έπραξε στην περίπτωση του Ντακάρ (Σενεγάλη) και της Λουάντα (Ανγκόλα) κατά το προηγούμενο διάστημα.

Φωτό: Tom Fisk/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.