Άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση του λιμένα της Μελβούρνης

Άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση του λιμένα της Μελβούρνης

73
Άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση του λιμένα της Μελβούρνης

Το λιμάνι της Μελβούρνης και η εταιρεία logistics και διαχείρισης τερματικών Qube προέβησαν σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, με βάση την οποία καθίσταται άμεσα διαθέσιμος χώρος εναπόθεσης άδειων εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 9.000 TEUs, προκειμένου να μειωθούν οι καθυστερήσεις στη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων.

H παραχώρηση του χώρου των 60.000 τ.μ. εντός του λιμένα της Μελβούρνης, ο οποίος τέθηκε υπό την άμεση διαχείριση της Qube, έρχεται μετά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ του λιμένα της Μελβούρνης, της εταιρείας Qube και του κρατικού φορέα μεταφορών της πολιτείας της Βικτόρια (Freight Victoria).

Ο διευθύνων σύμβουλος του λιμένα, Brendan Bourke, δήλωσε ευχαριστημένος που τα μέρη κατάφεραν να βρουν μια λύση η οποία θα συμβάλει στην άρση των καθυστερήσεων και της συμφόρησης που έχει παρατηρηθεί στη διαχείριση των κενών εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας, ως συνέπεια του επί μακρόν αυξημένου όγκου εισαγόμενων φορτίων.

Σύμφωνα με δήλωσή του, «είναι υψίστης σημασίας η λιμενική αλυσίδα εφοδιασμού να μπορεί να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά και σε αυτό το πλαίσιο κρίσιμη παράμετρο αποτελεί η διασφάλιση της κίνησης και της αξιοποίησης των άδειων εμπορευματοκιβωτίων, ούτως ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των αγαθών εντός και εκτός του λιμένα».

Ενώ, τέλος, και ο διευθύνων σύμβουλος της Qube χαιρέτισε από τη μεριά της εταιρείας τη σύναψη της συμφωνίας, δηλώνοντας χαρούμενος που η Qube αποτελεί μέρος της λύσης μαζί με το λιμάνι της Μελβούρνης και έτοιμος να συνεισφέρει και να υποστηρίξει τον κλάδο.

Φωτό: Tracey Nearmy/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.