Αθήνα-Νέα Υόρκη: Αντιπαράθεση αεροπορικών γιγάντων

Αθήνα-Νέα Υόρκη: Αντιπαράθεση αεροπορικών γιγάντων

470
Αθήνα-Νέα Υόρκη: Αντιπαράθεση αεροπορικών γιγάντων

Με μια νέα απευθείας καθημερινή πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη θα εγκαινιάσει τη θερινή σεζόν του 2021 η American Airlines. Μάλιστα οι προκρατήσεις για το νέο δρομολόγιο, το οποίο θα εκτελείται με ένα Boeing 777-200, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου, έχουν ήδη ξεκινήσει.

H νέα καθημερινή πτήση θα εκτελείται με αεροσκάφη τύπου Boeing 777-200. Οι πτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Οκτωβρίου 2021 και θα συνεισφέρουν στην αύξηση της κίνησης Αμερικανών επισκεπτών προς τη χώρα μας. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή και σε αυτό το πλαίσιο σχεδίασε και τη νέα καθημερινή πτήση της από τη Νέα Υόρκη προς το Τελ Αβίβ.

Για το καλοκαίρι του 2021, η Delta ανακοίνωσε ήδη δύο καθημερινές nonstop πτήσεις από το JFK προς την Αθήνα, ενώ τόσο η Emirates όσο και η United θα εκτελούν καθημερινές πτήσεις προς το αεροδρόμιο Newark.

Αν και αυτοί είναι οι αρχικοί σχεδιασμοί των εταιρειών, είναι πλέον σαφές ότι πιθανώς να μην υλοποιηθούν, τουλάχιστον στην ολότητά τους, αν οι συνθήκες της πανδημίας δεν βελτιωθούν και οι εμβολιασμοί καθυστερήσουν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.