Στο βιβλίο Guinness ο ισχυρότερος έως σήμερα κινητήρας διπλού καυσίμου

Στο βιβλίο Guinness ο ισχυρότερος έως σήμερα κινητήρας διπλού καυσίμου

714
Στο βιβλίο Guinness ο ισχυρότερος έως σήμερα κινητήρας διπλού καυσίμου

Όταν η WinGD κατασκεύασε τον πρώτο κινητήρα 12X92DF το 2019, ήταν σίγουρη πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο κινητήρα διπλού καυσίμου στον κόσμο. Ο ισχυρισμός αυτός είναι πλέον επίσημος, καθώς οι κινητήρες της εν λόγω σειράς καταγράφηκαν στο βιβλίο Γκίνες (GUINNESS WORLD RECORDS) ως οι ισχυρότεροι κινητήρες κύκλου Otto που έχουν ποτέ κατασκευαστεί.

Σε δοκιμές που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της CSSC-MES Diesel Co (CSSC-CMD) και οι οποίες επαληθεύτηκαν από την GUINNESS WORLD RECORDS για την έκδοση του τίτλου «Ο ισχυρότερος κινητήρας κύκλου Otto για πλοία που είναι διαθέσιμος στο εμπόριο», ο βάρους 2.140 τόνων κινητήρας απέδωσε ισχύ 63.840 kW στα 80 rpm.

Κινητήρες της εν λόγω σειράς πρόκειται να εγκατασταθούν σε εννέα containerships, χωρητικότητας 23.000 TEUs, τα οποία διαχειρίζεται η γαλλική CMA CGM. Οι κινητήρες θα τροφοδοτούνται από δεξαμενές καυσίμου LNG, χωρητικότητας 18.600 κ.μ., οι οποίες θα περιέχουν αρκετό καύσιμο ώστε το πλοίο να μπορεί να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Ασία-Ευρώπη μετ’ επιστροφής.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Φωτό: www.wingd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.