Πετρελαϊκές και αεροπορικές εταιρείες μαζί στον αγώνα για μηδενικές εκπομπές

Πετρελαϊκές και αεροπορικές εταιρείες μαζί στον αγώνα για μηδενικές εκπομπές

104
Πετρελαϊκές και αεροπορικές εταιρείες μαζί στον αγώνα για μηδενικές εκπομπές

Η Qantas και η BP ανακοίνωσαν την ανάπτυξη διμερούς στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την περαιτέρω προώθηση των κοινών φιλοδοξιών τους σχετικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα των αερομεταφορών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης βιομηχανίας αεροπορικών καυσίμων στην Αυστραλία.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους οι παγκόσμιου επιπέδου εμπειρίες, ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις της BP μπορούν να υποστηρίξουν την κορυφαία βιομηχανική στρατηγική και την περιβαλλοντική στρατηγική της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας.

Οι κοινές ομάδες έργου των δύο εταιρειών θα διερευνήσουν ευκαιρίες και έργα σε τομείς των προηγμένων βιώσιμων καυσίμων, παρέχοντας συμβουλευτική για δράσεις περαιτέρω μείωσης των εκπομπών άνθρακα στον τομέα των αερομεταφορών, λύσεων και παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναδυόμενων τεχνολογιών.

Ο William Lin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BP, δήλωσε: «Στην BP εστιάζουμε στη συνεργασία με εταιρείες σε βασικούς βιομηχανικούς τομείς που, επί του παρόντος, έχουν σημαντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για διαχείριση και πρέπει να απαλλαγούν από άνθρακα ‒ όπως η αεροπορία. Συνδυάζοντας τις συμπληρωματικές δυνατότητές μας, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και τους πελάτες μας να κινηθούν με ταχύτερο ρυθμό στο ταξίδι μετάβασης της ενέργειας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Qantas, με στόχο να φτάσουμε σε μηδενικές εκπομπές, συνεχίζοντας παράλληλα να εμβαθύνουμε την υπάρχουσα σχέση μας».

Ο Andrew Parker, Group Executive, Government, Industry, International and Sustainability της Qantas δήλωσε: «Ενώ η κρίση λόγω του Covid μας ανάγκασε να κάνουμε πολλές αλλαγές σε ολόκληρη την επιχείρηση, ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει είναι η δέσμευσή μας να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις που προκαλούμε στο περιβάλλον. Ακόμα και αν πετάμε πολύ λιγότερο, στην πραγματικότητα έχουμε δει το ίδιο ποσοστό πελατών που επιλέγουν να αντισταθμίσουν τα εγχώρια ταξίδια τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας ‒ δείχνοντας ότι αυτό το ζήτημα παραμένει στο μυαλό των ανθρώπων. Οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως έχουν την ευθύνη να μειώσουν τις εκπομπές και να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, ιδίως όταν αρχίσει να επιστρέφει η ταξιδιωτική ζήτηση. Ο Όμιλος Qantas έχει θέσει ορισμένους φιλόδοξους στόχους για να είναι ενεργειακά ουδέτερος έως το 2050 και ενώ η αντιστάθμιση των εκπομπών αποτελεί μεγάλο μέρος αυτών κατά τα επόμενα χρόνια, οι πιο μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες όπως η οικοδόμηση ενός βιώσιμου τομέα καυσίμων αεροσκαφών στην Αυστραλία».

Φωτό: Shawn Ang/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.