Ένας νέος σχεδιασμός πλοίων μηδενικών εκπομπών

Ένας νέος σχεδιασμός πλοίων μηδενικών εκπομπών

260
Ένας νέος σχεδιασμός πλοίων μηδενικών εκπομπών

Έχοντας ως βασικό στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 του ναυτιλιακού κλάδου, η βρετανική εταιρεία Windship Technology ανέπτυξε έναν νέο σχεδιασμό φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, εξοπλισμένων με πρωτοποριακά συστήματα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι με τον νέο αυτό σχεδιασμό τα εν λόγω πλοία να αποτελέσουν τα «Τesla των θαλασσών».

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός περιλαμβάνει ιστία ύψους 48 μ., καθένα από τα οποία φέρει τρία κάθετα πτερύγια, τα οποία, αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια, μπορούν να παράγουν κινητήρια δύναμη αρκετά μεγαλύτερη από εκείνη των βοηθητικών συστημάτων με ιστία αντίστοιχου ύψους που υπάρχουν σήμερα στη βιομηχανία.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ντιζελοηλεκτρικό σύστημα κίνησης που μηδενίζει τις εκπομπές CO2, NOX, SOX και επιβλαβών σωματιδίων, καθώς και φωτοβολταϊκά πάνελ, βελτιστοποιημένο σχεδιασμό κύτους και ένα εξειδικευμένο λογισμικό πρόγνωσης καιρού.

Η εταιρεία θα συνεργαστεί τώρα με τον νηογνώμονα DNV, ο οποίος θα αξιολογήσει τον πρωτοποριακό αυτό σχεδιασμό ως προς την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και τη μείωση των εκπομπών.

Φωτό: windshiptechnology.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.