Ναυτιλία και περιβάλλον: Ενεργειακοί κολοσσοί στο προσκήνιο

Ναυτιλία και περιβάλλον: Ενεργειακοί κολοσσοί στο προσκήνιο

72
Ναυτιλία και περιβάλλον: Ενεργειακοί κολοσσοί στο προσκήνιο

Η Τοtal ανακοίνωσε πρόσφατα τη συμμετοχή της στο Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping ως στρατηγικός συνεργάτης, επιταχύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης για παροχή ναυτιλιακών λύσεων μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος.

Υπενθυμίζεται ότι το κέντρο αυτό Έρευνας και Ανάπτυξης έχει έδρα την Κοπεγχάγη και αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία εγκαινιάστηκε από το A.P. Møller Foundation, με στόχο την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η συμμετοχή του ενεργειακού κολοσσού στο Mærsk Mc-Kinney Møller Center θα επιτρέψει στην Total να συνεργαστεί με παίκτες-ηγέτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας για την ανάπτυξη και την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων και λύσεων ανθρακικής ουδετερότητας.

«Η συνεργασία με το Mærsk Mc-Kinney Møller Center ευθυγραμμίζεται πλήρως με το πρόγραμμά μας Έρευνας και Ανάπτυξης ναυτιλιακών καυσίμων με στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Συγκεντρώνοντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε όλη την αλυσίδα, το κέντρο αυτό θα επιταχύνει την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για τη ναυτιλία», ανέφερε η κ. Marie-Noëlle Semeria, Chief Technology Officer της Τοtal.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.