Μεγάλος σεισμός στον Ειρηνικό Ωκεανό – Φόβοι για τσουνάμι

  1297
  Μεγάλος σεισμός στον Ειρηνικό Ωκεανό – Φόβοι για τσουνάμι

  Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5 βαθμών συγκλόνισε τα Νησιά της Πίστης και την Νέα Καληδονία, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ενώ το Κέντρο Ειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση.

  Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,6 βαθμούς, ενώ το επίκεντρο εντοπίσθηκε σε βάθος 2 χιλιομέτρων, 401 χιλιόμετρα ανατολικά της Ταντίν της Νέας Καληδονίας.

  Tελευταία ενημέρωση 22:20 (10/02/2021)

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι η απειλή θεωρείται λήξασα και το παλιρροϊκό κύμα που δημιουργήθηκε δεν ξεπέρασε πουθενά τα 30 εκατοστά.

  Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι, που εδρεύει στη Χαβάη, ανακοίνωσε αργά απόψε ότι «με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, η απειλή για τσουνάμι λόγω του σεισμού αυτού έχει πλέον παρέλθει».

  Κατά τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τοπικά κύματα ύψους έως και 30 εκατοστών.

  Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε σε απόσταση 400 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του αρχιπελάγους των νησιών της Πίστης και περίπου 430 χιλιομέτρων από το Βανουάτου, οδήγησε τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία να σημάνουν συναγερμό.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.