Θετικής εικόνας συνέχεια για την Dorian LPG

Θετικής εικόνας συνέχεια για την Dorian LPG

269
Θετικής εικόνας συνέχεια για την Dorian LPG

Συνεχίζει να διατηρεί τη θετική εικόνα η Dorian LPG κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020, όπως αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών έως και 14,8% του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της απόκτησης ανώτατου αριθμού 7.407.407 μετοχών με τιμή αγοράς τα $13,50/μετοχή. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $88,5 εκατ. στο τρίμηνο, αυξημένος κατά 3,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ($85,4 εκατ.). Στο σύνολο του εννεαμήνου (η εταιρεία εμφανίζει ετήσιο κλείσιμο τον Μάρτιο εκάστου έτους), τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα $216,4 εκατ. έναντι $238,2 εκατ. το 2019.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $35,8 εκατ. στο τρίμηνο και $48,5 εκατ. στο εννεάμηνο ($35,7 εκατ. και $82,4 εκατ. τα αντίστοιχα ποσά για το 2019).

Το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) άγγιξε το 96,2%, ενώ το time charter equivalent ανήλθε σε $42.298 ημερησίως το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Ο Ιωάννης Χατζηπατέρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dorian LPG, δήλωσε σχετικά: «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που αναφέρω ότι οι ναυτικοί και το προσωπικό μας στην ξηρά συνεχίζουν να είναι ασφαλείς σε αυτές τις επικίνδυνες στιγμές. Επίσης, χάρη σε μια ισχυρή αγορά, η εταιρεία διατήρησε σταθερά αποτελέσματα το τελευταίο τρίμηνο. Με έναν σύγχρονο eco-friendly στόλο, αφοσιωμένους επαγγελματίες που υποστηρίζουν τους πελάτες μας, έναν υγιή ισολογισμό και ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά, εστιάζουμε στην επιστροφή κεφαλαίου στους επενδυτές μας. Έχοντας εξετάσει διάφορες επιλογές, το συμβούλιό μας κατέληξε ότι η προσφορά για την αγορά ιδίων μετοχών παρέχει προαιρετικότητα και αντιπροσωπεύει έναν πολύ ανταγωνιστικό τρόπο επιστροφής κεφαλαίου [στους επενδυτές], μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα την οικονομική αξία για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.