Η Ινδία, ρυθμιστής της παγκόσμιας προσφοράς ρυζιού

Η Ινδία, ρυθμιστής της παγκόσμιας προσφοράς ρυζιού

71
Η Ινδία, ρυθμιστής της παγκόσμιας προσφοράς ρυζιού

Η νότια πολιτεία Άντρα Πραντές της Ινδίας αναμένεται να χρησιμοποιήσει ένα λιμάνι βαθέων υδάτων για την εξαγωγή ρυζιού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εν μέσω ελλείψεων στην παγκόσμια προσφορά, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που εκδόθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, το Kakinada Deep Water Port θα μπορεί να διαχειρίζεται φορτία ρυζιού μέχρι να αυξηθεί η δυναμικότητα του Kakinada Anchorage Port.

Στο Kakinada Anchorage Port, το μεγαλύτερο λιμάνι διαχείρισης ρυζιού της Ινδίας καταγράφεται σημαντική συμφόρηση πλοίων, με αποτέλεσμα να καθυστερούν σημαντικά οι μεταφορές και τα κόστη να αυξάνονται για τους εξαγωγείς, σύμφωνα με την Ένωση Εξαγωγέων Ρυζιού της Ινδίας.

Η παραγωγή σε Ταϊλάνδη και Βιετνάμ έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες ως απόρροια των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις δύο χώρες. Ως εκ τούτου, η παγκόσμια προσφορά παρουσιάζει έλλειμμα, ενώ η ζήτηση αυξάνεται, δημιουργώντας στρεβλώσεις στις θαλάσσιες μεταφορές ρυζιού της Ινδίας.

Κατόπιν του κυβερνητικού διατάγματος, οι εξαγωγές από την Άντρα Πραντές θα διπλασιαστούν στους 650.000 τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.