Η Virgin Hyperloop παρουσιάζει το μέλλον των επιβατικών μεταφορών

Η Virgin Hyperloop παρουσιάζει το μέλλον των επιβατικών μεταφορών

191
Η Virgin Hyperloop παρουσιάζει το μέλλον των επιβατικών μεταφορών

Λίγους μήνες μετά την πρώτη πιλοτική δοκιμή με επιβάτες, η Virgin Hyperloop αποκάλυψε προ ολίγων ημερών, μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε, το όραμά της για τη μελλοντική εμπειρία του Ηyperloop. Το πρωτοποριακό αυτό μέσο που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά τις επιβατικές μεταφορές, δεν κινείται σε ράγες όπως τα παραδοσιακά τρένα αλλά μέσα σε κυλίνδρους οι οποίοι επιτρέπουν στα οχήματα (pods) εντός αυτών να ταξιδεύουν σε κενό αέρος με υπερηχητικές ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 1.200 χλμ. την ώρα, διανύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μεγάλες αποστάσεις σε ελάχιστα λεπτά .

Το νέο βίντεο αποτελεί μία προσομοίωση του ταξιδιού με το Hyperloop, παρουσιάζοντας στους θεατές βήμα προς βήμα το ταξίδι από την άφιξη στην πύλη του τερματικού έως την επιβίβαση στο νέο αυτό μέσο μεταφοράς.

Σύμφωνα με τη Sara Luchian, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και μία εκ των πρώτων επιβατών του Ηyperloop, η σχεδίαση ενός νέου μέσου μεταφοράς εκ του μηδενός αποτελεί ταυτόχρονα μια ευκαιρία αλλά και μια ευθύνη. Καθώς η τεχνολογία του Hyperloop και οι δυνατότητες που ανοίγονται συνιστούν μια ριζοσπαστική καινοτομία, η επιβατική εμπειρία θα πρέπει να είναι εξίσου ξεχωριστή.

Η Virgin Hyperloop συνεργάστηκε με παγκόσμιας κλάσης εταίρους από διαφορετικούς κλάδους, προκειμένου να σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη, πολυαισθητηριακή εμπειρία για τους επιβάτες της, που ξεπερνά αυτές που βιώνει ο επιβάτης σε οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Στόχος της εταιρείας είναι να γράψει το μέλλον της χερσαίας κινητικότητας. Ο νέος τρόπος ταξιδιού με υπερηχητικές ταχύτητες επανεξετάζει τόσο τη μεταφορά αυτή καθαυτήν όσο και την αντίληψη του χώρου, του τοπίου, του χρόνου και της απόστασης, παρέχοντας μια ολιστική, έξυπνη μεταφορά για μια παγκοσμιοποιημένη κοινότητα, που ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις με ασφαλέστερο, καθαρότερο, ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο σε σχέση με τις αεροπορικές μεταφορές.

Άλλωστε, βασικό πυλώνα της επιβατικής εμπειρίας για τη Virgin Hyperloop αποτελεί η προσβασιμότητα και η διασφάλιση ότι το νέο αυτό μέσο μεταφοράς θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Παρότι οι τιμές των εισιτηρίων θα ποικίλλουν ανάλογα με τη διαδρομή, τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης στο Οχάιο των ΗΠΑ κατέδειξαν ότι οι ναύλοι θα πλησιάζουν περισσότερο το κόστος της οδήγησης παρά το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων.

Μετά την επιτυχή δοκιμή με επιβάτες, η Virgin Hyperloop ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου και την πιστοποίηση των συστημάτων της σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία στοχεύει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης αναφορικά με την ασφάλεια του νέου μέσου έως το 2025, ούτως ώστε από το 2030 να ξεκινήσουν και τα εμπορικά δρομολόγια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.