Η CMA CGM ενισχύει τη στρατηγική της θέση στη Μεσόγειο

Η CMA CGM ενισχύει τη στρατηγική της θέση στη Μεσόγειο

107
Η CMA CGM ενισχύει τη στρατηγική της θέση στη Μεσόγειο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Rodolphe Saadé, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου CMA CGM, στην Αίγυπτο, οι αιγυπτιακές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνάψουν μια μακροχρόνια συνεργασία με την εταιρεία, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τη διοίκηση και τη λειτουργία της προβλήτας (Νο 55) πολλαπλών χρήσεων που πρόκειται να κατασκευαστεί στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Η συνεργασία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η CMA CGM, θα περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη των υπηρεσιών logistics, την ψηφιοποίηση, την εκπαίδευση των νεότερων γενεών στη ναυτιλία και στα logistics, καθώς και άλλες επενδύσεις.

Ένας νέος τερματικός σταθμός για την ανάπτυξη του λιμένα της Αλεξάνδρειας

Ο τερματικός σταθμός, o οποίος θα καλύπτει έκταση 560.000 τ.μ., με αποβάθρες μήκους άνω των 2 χλμ. και χωρητικότητα περίπου 1,5 εκατ. TEUs, θα διευκολύνει την πρόσδεση των μεγαλύτερων πλοίων του ομίλου. Η λειτουργία του τερματικού αναμένεται να ξεκινήσει το 2022. Ο Όμιλος CMA CGM απασχολεί σήμερα στην Αίγυπτο περίπου 300 άτομα, ενώ τα πλοία του προσεγγίζουν έξι λιμάνια, συνδέοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη χώρα με τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπροσθέτως, σε ετήσια βάση, τα πλοία του ομίλου διασχίζουν το κανάλι του Σουέζ περισσότερες από 700 φορές.

Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία, η CMA CGM θα ενισχύσει τη στρατηγική της θέση αλλά και την εξειδίκευσή της ως διαχειριστής τερματικών στην περιοχή της Μεσογείου, με την αθροιστική χωρητικότητα των τερματικών της στην περιοχή να αγγίζει τα 7 εκατ. TEUs. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος διαχειρίζεται επίσης τερματικά εμπορευματοκιβωτίων στη Θεσσαλονίκη, στη Μασσαλία, στη Σεβίλλη, στη Μάλτα και στη Λαττάκεια της Συρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο σταυροδρόμι μεταξύ Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης, η Μεσόγειος αντιπροσωπεύει μια σημαντική περιοχή για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της θαλάσσιας μεταφοράς, της λιμενικής διαχείρισης και των υπηρεσιών logistics του Ομίλου CMA CGM.

Τέλος, στο ίδιο δελτίο Τύπου, η CMA CGM εκφράζει την πρόθεσή της να αναπτύξει τα LNG πλοία που θα αποκτήσει στην περιοχή της Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, η οποία παραμένει δεσμευμένη στην προσπάθεια για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, θα αξιοποιήσει πλοία LNG χωρητικότητας 15.000 TEUs στα δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Μεσογείου έως τα τέλη του 2021. Άλλωστε, στο πλαίσιο του στρατηγικού του οράματος για τον όμιλο, ο Rodolphe Saadé έχει επιλέξει το λιμάνι της Μασσαλίας (Marseille-Fos) για τον ανεφοδιασμό του στόλου των LNG της εταιρείας, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει τη Μεσόγειο σημαντική περιοχή για την περαιτέρω αξιοποίηση και χρήση του LNG.

Φωτό: www.cmacgm-group

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.