Στο «κόκκινο» οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο

Στο «κόκκινο» οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο

71
Στο «κόκκινο» οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση κατά σχεδόν 25% το 2020, καθώς η πανδημία προκάλεσε τη χειρότερη κρίση που έπληξε ποτέ την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 23,7%, ή 3 εκατ. οχήματα, σε 9,9 εκατ. συνολικά, σύμφωνα με νέα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, όπου επισημαίνεται ότι τα απανωτά lockdown και οι διάφοροι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ «είχαν άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στις πωλήσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Όλες οι μεγάλες αγορές σημείωσαν διψήφια ποσοστά πτώσης: 32,3% στην Ισπανία, 28% στην Ιταλία και 25% στη Γαλλία, ενώ στη Γερμανία η πτώση ήταν σχετικά πιο περιορισμένη, καθώς έφτασε το 19%.

Οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου ήταν μόλις 3,3% χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος, αλλά οι επιδόσεις διέφεραν δραστικά μεταξύ των αγορών: Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία είχαν και οι τρεις διψήφιο ποσοστό πτώσης, η Γερμανία είχε άνοδο 10%, ενώ η Ισπανία ήταν σταθερή.

Φωτό: Ορέστης Παναγιώτου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.