Μάχη τιτάνων στα ναυπηγεία

Μάχη τιτάνων στα ναυπηγεία

632
Μάχη τιτάνων στα ναυπηγεία

To 2020, τα κινεζικά ναυπηγεία κατασκεύασαν πλοία συνολικής χωρητικότητας 38,53 εκατ. dwt, σημειώνοντας αύξηση 4,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2019, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI).

Από την άλλη, έλαβαν παραγγελίες ύψους 28,93 εκατ. dwt, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,5%, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσε ο κλάδος το περασμένο έτος, ως απόρροια της πανδημίας.

H CANSI ανέφερε επίσης ότι η ζήτηση για παραγγελίες στα κινεζικά ναυπηγεία μειώθηκε προς το τέλος του έτους και θα παραμείνει υπό πίεση το 2021. Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, η Κίνα κατάφερε να διατηρήσει το 2020 την πρωτοκαθεδρία της στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία, καθώς το μερίδιο αγοράς της σε ό,τι αφορά τις ναυπηγήσεις άγγιξε το 43,1%. Ακολούθησαν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με μερίδιο αγοράς 27,3% και τα ιαπωνικά με μερίδιο 25,2%.

Φωτό: Yonhap/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.