Πετρέλαιο: Νέες εμπορευματικές ροές στην Ανατολική Ευρώπη

Πετρέλαιο: Νέες εμπορευματικές ροές στην Ανατολική Ευρώπη

65
Πετρέλαιο: Νέες εμπορευματικές ροές στην Ανατολική Ευρώπη

Η ρωσική κυβέρνηση ανέθεσε στο Υπουργείο Μεταφορών να υπογράψει τη συμφωνία για τη μεταφορά πετρελαϊκών προϊόντων από τη Λευκορωσία σε ρωσικά λιμάνια, αναφέρει με πρόσφατο δημοσίευμά του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Μόσχα και Μινσκ βρίσκονταν για αρκετούς μήνες σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, κατά την οποία πετρελαϊκά προϊόντα θα μεταφέρονται σε ρωσικά λιμάνια και από εκεί θα εξάγονται στις διεθνείς αγορές. Αιτία που αναζωπύρωσε τις συζητήσεις ήταν οι κυρώσεις της Λιθουανίας στη Λευκορωσία. Μάλιστα, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο οργανισμός του λιθουανικού λιμένα Κλαϊπέντα ενημέρωσε ότι η Belarusian Oil Company ανέστειλε τις εξαγωγές της από τον λιμένα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ρώσος αντιπρόεδρος, Αλεξάντερ Νόβακ, ανέφερε ότι οι παραδόσεις πετρελαϊκών προϊόντων της Λευκορωσίας θα μπορούσαν να φτάσουν τους 4-6 εκατ. τόνους, λαμβάνοντας υπόψη την πλεονάζουσα δυναμικότητα σε λιμάνια της βορειοδυτικής Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρίμορσκ, Αγίας Πετρούπολης και Ουστ Λουγκά, σημειώνει το S&P Platts.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.