Avance Gas: Ενίσχυση του στόλου VLGC

Avance Gas: Ενίσχυση του στόλου VLGC

160
Avance Gas: Ενίσχυση του στόλου VLGC

Η Avance Gas, εταιρεία συμφερόντων του κροίσου John Fredriksen, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συνήψε συμφωνίες με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) στη Νότια Κορέα για τη ναυπήγηση δύο VLGCs διπλού καυσίμου LPG και χωρητικότητας 91.000 κ.μ. έκαστο.

Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν το δ΄ τρίμηνο του 2022 και το α΄ τρίμηνο του 2023. «Η επένδυση ενισχύει το πράσινο προφίλ του στόλου της Avance Gas, επιτρέποντας στην εταιρεία να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την απανθρακοποίηση, συμβάλλοντας σε μια πιο πράσινη ναυτιλιακή βιομηχανία και επιτυγχάνοντας τον στόχο μείωσης των εκπομπών κατά 40% έως το 2030», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τα πλοία, πέραν του συμβατικού καυσίμου, θα μπορούν να αξιοποιούν και το LPG.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι οι προοπτικές για τη ναυλαγορά είναι υγιείς, απόρροια των ισχυρών εξαγωγών LPG από τις ΗΠΑ και της αναπτυσσόμενης ζήτησης της Ασίας.

Φωτό: YONHAP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.