Καναδάς: Και με προηγμένα drones η παρακολούθηση των θαλασσών

Καναδάς: Και με προηγμένα drones η παρακολούθηση των θαλασσών

84
Καναδάς: Και με προηγμένα drones η παρακολούθηση των θαλασσών

Η αρμόδια για θέματα ναυτιλίας και μεταφορών κρατική υπηρεσία του Καναδά (Transport Canada) εξασφάλισε, μετά από αγορά, ένα σύγχρονο drone επιτήρησης, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Το drone θα λειτουργήσει ως μέρος του Εθνικού Προγράμματος Επιτήρησης των αρμόδιων καναδικών αρχών και θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει πετρελαιοκηλίδες, να ελέγχει την περιβαλλοντική κατάσταση και τις καιρικές συνθήκες που αφορούν τις παγωμένες περιφέρειες και τους θαλάσσιους οικότοπους, αλλά και να παρακολουθεί τις θαλάσσιες οδούς ειδικά για θέματα αναζήτησης και διάσωσης. Επιπρόσθετα, θα επικουρεί τις προσπάθειες παρακολούθησης παράνομων δραστηριοτήτων στις λίμνες, στους ποταμούς, στις ακτές και στις θάλασσες της χώρας.

Η καναδική κυβέρνηση θα επενδύσει 36,1 εκατ. δολάρια για συστήματα και υποδομές που περιλαμβάνουν προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας, σταθμούς ελέγχου εδάφους, προγράμματα και εφαρμογές αισθητήρων, εκπαίδευση και αγορά ανταλλακτικών.

Το Hermes 900 StarLiner είναι ένα drone μεσαίου υψομέτρου, μεγάλης αντοχής, με εμβέλεια πτήσης περίπου 2.600 χλμ. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει άνοιγμα φτερών 17 μ., καθιστώντας το λίγο μικρότερο από το επανδρωμένο αεροσκάφος Twin Otter, που συνήθως χρησιμοποιείται σε παρόμοιες επιχειρήσεις. Τα κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά του αεροσκάφους προέρχονται από τα εθνικά κονδύλια προστασίας των ωκεανών.

Φωτό: elbitsystems.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.