Νεότευκτα κρουαζιερόπλοια: η δύναμη των Ιταλών κατασκευαστών

Νεότευκτα κρουαζιερόπλοια: η δύναμη των Ιταλών κατασκευαστών

188
Νεότευκτα κρουαζιερόπλοια: η δύναμη των Ιταλών κατασκευαστών

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Silversea Cruises, με την ονομασία «Silver Dawn», ξεκινά τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές του στα ναυπηγεία Fincantieri, στην Ανκόνα της Ιταλίας. Η φάση τελικής κατασκευής των εσωτερικών χώρων θα ξεκινήσει επίσης τις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικευμένοι τεχνίτες της Fincantieri θα παρέμβουν στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Το κρουαζιερόπλοιο «Silver Dawn» αποτελεί το δέκατο πλοίο στον στόλο της εταιρείας που εξειδικεύεται σε υψηλών απαιτήσεων κρουαζιέρες πολυτελείας. Με τα αδελφά πλοία «Silver Origin» και «Silver Moon», που παραδόθηκαν το 2020, τα τρία νέα πλοία θα αποτελούν τα στολίδια του υψηλών προδιαγραφών στόλου της εταιρείας. Η τελική παράδοση του «Silver Dawn» έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2021.

«Γιορτάζουμε με υπερηφάνεια αυτό το σημαντικό χρονικό ορόσημο στο στάδιο της κατασκευής του νεότευκτου “Silver Dawn”», τόνισε ο Roberto Martinoli, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Silversea Cruises, και συμπλήρωσε ότι: «Η μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Fincantieri συνεχίζει να διευρύνει τους ορίζοντες στον κλάδο της πολυτελούς κρουαζιέρας, ενώ η συνεχής υποστήριξη και η τεχνογνωσία της Royal Caribbean Group ήταν πολύτιμες για την κατασκευή του πλοίου. Οι επισκέπτες μας θα επωφεληθούν από πολλές πρωτοποριακές βελτιώσεις στο δέκατο πλοίο του στόλου μας, το οποίο ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε τους επόμενους μήνες».

Ο Luigi Matarazzo, γενικός διευθυντής στο Τμήμα Εμπορικών Πλοίων της Fincantieri, δήλωσε: «Με βάση την πολύ επιτυχημένη σχεδίαση του κρουαζιερόπλοιου “Silver Muse”, το “Silver Dawn” είναι το τέταρτο πλοίο που κατασκευάζουμε για τη Silversea. Για έναν κατασκευαστή πλοίων δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη αναγνώριση από την εμπιστοσύνη ενός απαιτητικού ιδιοκτήτη διεθνούς κύρους, που καλωσορίζει την οποιαδήποτε καινοτομία με ενθουσιασμό».

Το τρίτο πλοίο της σειράς Muse κατασκευάζεται στα ναυπηγεία Fincantieri και μπορεί να φιλοξενήσει 596 άτομα σε 298 σουίτες με θέα στον ωκεανό ­‒ το 96% των οποίων θα έχουν ιδιωτική βεράντα. Με αναλογία πληρώματος προς επισκέπτη 1: 1,45, το «Silver Dawn» θα προσφέρει στους επισκέπτες πολλές συναρπαστικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τα αδελφά πλοία «Silver Muse» και «Silver Moon». Το τονάζ του πλοίου είναι 40.700 τόνοι.

Φωτό: Fincantieri

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.