Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν

Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν

247
Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν

Σε νέες κυρώσεις προς νομικά και φυσικά πρόσωπα για τη συνεργασία τους με την Islamic Republic of Iran Shipping Lines προχώρησε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου η Ουάσιγκτον, καθώς η απερχόμενη κυβέρνηση αυξάνει την πίεσή της στην Τεχεράνη λίγο πριν αποσυρθεί από τα καθήκοντά της στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις σε επτά εταιρείες με έδρα το Ιράν, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε δύο φυσικά πρόσωπα για τη μεταφορά χάλυβα από και προς το Ιράν.

Στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ προστέθηκαν ακόμα οι Iran’s Marine Industries Organization, Aerospace Industries Organization και Iran Aviation Industries Organization, για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που διευκολύνουν την τροφοδοσία, την πώληση και τη μεταφορά άμεσα ή έμμεσα από και προς το Ιράν όπλων, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προς όφελος του ιρανικού καθεστώτος.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Ιράν έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Τραμπ προκειμένου να διαπραγματευτεί εκ νέου σχετικά με τα πυρηνικά και βαλλιστικά πυραυλικά προγράμματα και τις δραστηριότητές του στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, το 2018 οι ΗΠΑ αποχώρησαν από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.