Carnival Corp.: Οικονομικές ζημίες $1,9 δισ. το δ΄ τρίμηνο του 2020

Carnival Corp.: Οικονομικές ζημίες $1,9 δισ. το δ΄ τρίμηνο του 2020

90
Carnival Corp.: Οικονομικές ζημίες $1,9 δισ. το δ΄ τρίμηνο του 2020

Η Carnival Corp., στην οποία μεταξύ άλλων ανήκουν οι εταιρείες κρουαζιέρας AIDA, Carnival, Costa και Holland America, σύμφωνα με το Bloomberg κατέγραψε καθαρές ζημίες $1,9 δισ. κατά το δ΄ τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο πάροχο κρουαζιέρας στον κόσμο, η ζήτηση φαίνεται να αυξάνεται για το 2022.

Το έλλειμμα υπερέβη τα $1,57 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές, ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι καταγράφεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο παραμένουν σε αναστολή λόγω της πανδημίας Covid-19.

Παρά τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Carnival δήλωσε ότι οι αθροιστικές προκρατήσεις για το α΄ εξάμηνο του 2022 υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2019, παρά την περικοπή των δαπανών προώθησης, ενώ για το β΄ εξάμηνο κυμαίνονται εντός του ιστορικού εύρους κρατήσεων. Τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία, σύμφωνα με την εταιρεία, αντανακλούν την παρατεταμένη ζήτηση μεταξύ των πελατών, που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν κρουαζιέρες από το α΄ τρίμηνο του 2020.

Ολόκληρη η βιομηχανία κρουαζιέρας βρίσκεται ουσιαστικά «στον πάγο» από τα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν μια σειρά περιστατικών μετάδοσης του Covid-19 σε κρουαζιερόπλοια (με ανθρώπινες απώλειες και χιλιάδες επιβάτες εγκλωβισμένους στη θάλασσα) οδήγησε στην ακύρωση της πλειονότητας των δρομολογίων κρουαζιέρας ανά την υφήλιο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Carnival Corp. που τελούν υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησαν έως και 4,1% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δ΄ τριμήνου στις 11 Ιανουαρίου 2021 ($19,63), ενώ υπολογίζεται ότι έχουν μειωθεί κατά 57% από πέρυσι.

Φωτό: Andrew Ramit/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.