Grimaldi: Tα υβριδικά Ro-Ro του στόλου της

Grimaldi: Tα υβριδικά Ro-Ro του στόλου της

313
Grimaldi: Tα υβριδικά Ro-Ro του στόλου της

Τα κατηγορίας Grimaldi Green 5th Generation (GG5G) πλοία είναι νεότευκτα υβριδικά πλοία τύπου roll-on/roll-off (Ro-Ro), τα οποία ναυπηγούνται στο Nanjing Jinling Shipyard για τον όμιλο Grimaldi και προορίζονται να αξιοποιηθούν στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Η κατηγορία GG5G περιλαμβάνει δώδεκα υβριδικά πλοία Ro-Ro, εννέα εκ των οποίων θα επιχειρούν στη Μεσόγειο, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα επιχειρούν στη Βόρεια Ευρώπη για λογαριασμό της Finnlines, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Grimaldi.

Η αρχική παραγγελία, ύψους $400 εκατ., για τη ναυπήγηση έξι πλοίων έγινε από τον όμιλο Grimaldi το 2018, στο πλαίσιο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του στόλου του ομίλου. Τα πλοία αναμένεται να αυξήσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του στόλου κατά 100% όσον αφορά την κατανάλωση ανά τόνο φορτίου που μεταφέρουν.

Το πρώτο από τα δώδεκα πλοία της σειράς, με την ονομασία «ECO Valencia», παραδόθηκε στην Grimaldi Lines τον Οκτώβριο του 2020 και αποτελεί το μεγαλύτερο στον κόσμο πλοίο Ro-Ro το οποίο επιχειρεί στον κλάδο της ακτοπλοΐας. Το «ECO Valencia» έλαβε επίσης το βραβείο Green Plus, την υψηλότερη πιστοποίηση στον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, από τον ιταλικό νηογνώμονα (RINA).

Πρόσφατα, ο όμιλος Grimaldi παρέλαβε το δεύτερο από τα δώδεκα πλοία της σειράς, το «ECO Barcelona».

Φωτο: www.grimaldi.napoli.it

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.