Το κινεζικό «ΟΚ» για τη συγχώνευση KSOE και DSME

Το κινεζικό «ΟΚ» για τη συγχώνευση KSOE και DSME

319
Το κινεζικό «ΟΚ» για τη συγχώνευση KSOE και DSME

Οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Κίνας άναψαν το πράσινο φως για τη συγχώνευση των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) και Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME), σε μια συμφωνία που ίσως οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου του κόσμου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, η State Administration for Market Regulation της Κίνας απέστειλε γνωμάτευση στην ΚSOE, σύμφωνα με την οποία η συγχώνευση με την DSME δεν παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες ούτε πλήττει τον επί ίσοις όροις ανταγωνισμό στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Πρόκειται για την τρίτη τέτοια έγκριση μετά από αυτή των αρχών του Καζακστάν το 2019 και της Σιγκαπούρης τον Αύγουστο του 2020.

Η KSOE, η οποία αποτελεί ναυπηγική εταιρεία χαρτοφυλακίου του Hyundai Heavy Industries Group, παρουσίασε στις κινεζικές αρχές το αίτημά της για τη συγχώνευση με την DSME τον Ιούλιο του 2019, με το Πεκίνο να προχωρά σε τρεις αξιολογήσεις πριν από την τελική έγκριση.

Αξιωματούχος της ΚSOE ανέφερε στο Yonhap ότι το «πράσινο φως» της Κίνας θα έχει θετικό αντίκτυπο για τις αξιολογήσεις της ΕΕ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Φωτό: DSME

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.