Νοτιοκορεατικά ναυπηγεία: Οι επιδόσεις τον καιρό της πανδημίας

Νοτιοκορεατικά ναυπηγεία: Οι επιδόσεις τον καιρό της πανδημίας

303
Νοτιοκορεατικά ναυπηγεία: Οι επιδόσεις τον καιρό της πανδημίας

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας φέτος, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη τη ναυπηγική βιομηχανία, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία κατάφεραν να αποκτήσουν τη μερίδα του λέοντος στις παγκόσμιες παραγγελίες LNG carriers και VLCCs.

Πιο συγκεκριμένα, τα ναυπηγεία Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE), Samsung Heavy Industries Co. (SHI) και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) κατάφεραν φέτος να επιτύχουν το 91%, το 65% και το 75% αντίστοιχα των στόχων που είχαν θέσει για τις παραγγελίες πλοίων. Πέρυσι οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 82%, 91% και 82%, ωστόσο φέτος μεσολάβησε η πανδημία, με τις γνωστές της συνέπειες.

Κύκλοι της βιομηχανίας αναφέρουν στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ότι οι επιδόσεις των εν λόγω ναυπηγείων ήταν σχετικά καλές δεδομένων των προκλήσεων της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες επιμέρους τύπων πλοίων, τα τρία νοτιοκορεατικά ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες για 46 LNG carriers, ήτοι το 73% από τις συνολικά 63 φέτος. Αντίστοιχα εξασφάλισαν παραγγελίες για 34 VLCCs, όταν οι παγκόσμιες παραγγελίες για VLCCs άγγιξαν τις 42.

Φωτό: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.