Τρία (ακόμα) VLCCs για τον κρατικό στόλο του Ομάν

Τρία (ακόμα) VLCCs για τον κρατικό στόλο του Ομάν

211
Τρία (ακόμα) VLCCs για τον κρατικό στόλο του Ομάν

Η Oman Shipping Company (OSC) ανακοίνωσε την παραλαβή δύο νέων δεξαμενόπλοιων VLCC, σε μια στρατηγική κίνηση που ενισχύει περαιτέρω τον στόλο ποντοπόρων πλοίων του σουλτανάτου.

Η εταιρεία συμφερόντων του Σουλτάνου του Ομάν, με έδρα το Μουσκάτ, ιδρύθηκε το 2003 για να καλύψει τις εθνικές, κατά κύριο λόγο, ανάγκες μεταφορών πετρελαίου και πρώτων υλών κυρίως προς αλλά και από το Ομάν. Σήμερα διαθέτει έναν στόλο 49 ποντοπόρων πλοίων, μεταξύ των οποίων 18 VLCCs.

Τα δύο 300.000 dwt πλοία κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα από την Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME). Ένα ακόμα VLCC έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2021, ενισχύοντας τη θέση της OSC στον διεθνή ανταγωνιστικό στίβο, στη συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων.

Και τα τρία VLCCs έχουν μήκος 336 μ. και πλάτος 60 μ. και έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις μελλοντικές παγκόσμιες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Τα πλοία είναι εξοπλισμένα με scrubbers ανοιχτού βρόχου.

Φωτό: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.