«Χριστουγεννιάτικη» κακοκαιρία στις ΗΠΑ

«Χριστουγεννιάτικη» κακοκαιρία στις ΗΠΑ

84
«Χριστουγεννιάτικη» κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Ισχυρό σύστημα καταιγίδων φαίνεται πως, από την Τρίτη 21/12, θα κατευθυνθεί από τα ανατολικά προς τα Βραχώδη Όρη των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κακοκαιρία χαμηλού βαρομετρικού θα πλήξει την Αρκτική στα νότια και στα ανατολικά. Οι ισχυροί άνεμοι θα συνδυαστούν με τον αρκτικό άνεμο, ενισχύοντας τις ψυχρές συνθήκες της κακοκαιρίας. Η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από κατάθλιψη ψυχρού ανέμου, που θα φέρει και χιόνι μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο άνεμος σε συνδυασμό με τη βροχή θα κάνουν την καταιγίδα πολύ δυνατή.

Οι περιοχές από την Οκλαχόμα μέχρι την Ντακότα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να διαχειριστούν μεγάλους όγκους χιονιού στα μέσα της εβδομάδας. Επίσης, οι ισχυροί αέρηδες, σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση, θα οδηγήσουν σε μειωμένη ορατότητα στις περιοχές εκτόνωσης της κακοκαιρίας. Κατά την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων, έντονη βροχή και χιονόπτωση θα αντιμετωπίσουν οι ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

Μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι η ισχυρή βροχόπτωση ενδέχεται να δημιουργήσει ανησυχία για πλημμύρες στα βορειοανατολικά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα φτάσουν από τις βόρειες πεδιάδες μέχρι τις Μεγάλες Λίμνες και από την κοιλάδα του Οχάιο μέχρι τα κεντρικά και νότια Απαλάχια Όρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.